majahelene.blogg.se


det minus grader
det var motvind
det blev inte finare än så här

men det blev en sista bild på oss för det här året från min sida
nu väntar en bra nyår som lär bli oklar men också fruktansvärt bra
det kommer spåra ur och hända knäppa saker och roliga saker som vi kommer säga i skolan
"haha kommer du ihåg när blabla.."
Men mitt 2009 har verkligen varit det bästa (tänker vara lite emotionell) jag har verkligen så himla bra vänner som får mig må så bra man kan och som vet hur bra vänner är. det finns bara bra saker med dom
så allt jag kommer ta med mig från det här året är alla skratt, allvarliga pratstunder, upplevelser, skämt, små spännande oklara händelser och alla minnen från vad vi gjort ihop.

ni är verkligen det bästa jag har.
tack och hej för mig

-helene-

Vi gjorde Visby!

Idag blev det en liten trip till Visby med Helajn. Vi kände oss ungefär som två kameler mitt i New York. Alltså totalt missplacerade. Vi var borta helt enkelt. Jag upptäckte mig själv med att gå och prata med Helene samtidigt som jag gick och kollade åt ett helt annat håll, och jag hade faktiskt ingen aning om vad hon sa, eller vad jag svarade. Jag vet inte riktigt vad det var som var fel. Men efter att vi konstaterat för sjuttioelfte gången att Visbys utbud på kläder är sådär, så mötte vi upp Carro, Vendela, Agnes och Märta på Ringduvan istället. Där satte vi oss och fikade och snackade skit. Fan vad jag tycker om er. Ni är otroligt bra att ha till hands, så det så! Vi försökte smida ihop planerna inför nyår, det gick sådär, eftersom vi inte kunde vara hemma hos Märta. Så, Vendela, du är vårat sista hopp!! Typ. Sen insåg jag att jag verkligen inte har något att ta på mig på nyår, och eftersom jag inte har hittat något på stan så känns det lite sådär. Så jag drog iväg ett sms till kusinvitamin Hanna, och en kvart senare ringde hon upp. En lite nervös Hanna pratade jag med, hon ska ju ändå åka jorden-runt imorgon!! I 6 månader!! Det är galet, och helt otroligt roligt! Ni kommer att få det så underbart, nyår i New York liksom! Tur att facebook finns säger jag, då kan man iallafall hålla lite kontakt! :) Men back to ämnet, hon sa iallafall att jag fick kila hem till henne och låna någon klänning om jag ville. Jag bugar och bockar, tack! You saved me! Så nu är allt fixat, förutom placet förstås.. Fan. Men det ordnar sig, det brukar det göra!















Love yah all!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

091227

Jag vet inte riktigt om det är okej att jag sover till 13:00, och jag är nästan fortfarande lite trött. Men det var väldigt skönt, och jag har ju faktiskt lov. Så jag försöker intala mig själv att det är helt okej!

Idag så ska jag nog bara ta det lugnt, igen. Hah. Men ska ut och gå lite också, det kan behövas! Försöker få tag på lilla Märta också, så om du ser det här, svara på mitt sms!! För jag och Helene funderar på att åka in till Visby imorgon, gå på stan lite och förhoppningsvis kunna träffa Märta och Agnes och försöka planera lite inför nyår! Jag håller alla tummar jag har för att vi ska kunna vara hos Märta. Det hade varit bäst!

Just det, jag såg en jätte bra film igår!! Almost Famous hette den. Egentligen så var den bara bra för att det var så grym musik i den! Elton John, Dylan, Iggy Pop, Simon & Garfunkel och massa mer! Jag var l y r i s k ! Se den, gör det bara!! :)) (Det är inte ofta jag har en smiley i mina inlägg, men när jag väl har det, då, DÅ är det något extra!!).

Men nu ska jag gå och göra något kanon viktigt.

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Glädje på hög nivå!!

Örk. Ibland hatar jag när man inte får teven när man vill ha den. Jag som hade planerat in att se "När lammen tystnar" ikväll. Men nej, då skulle mamma ha teven, och pappa har den andra. Arghhh! Men bara för att få mig själv lite gladare så gick jag igenom massa bilder, och hamnade på dom från skolavslutningen i somras. Haha, bara att se på dom får mig full i skratt. Vilken kväll! Det kan ha varit den bästa faktiskt! Jag tänkte slänga upp lite bilder, oh yes!















































Just ONE word. Helene var taggad, Helene var mest taggad, Helene var äckligt taggad! Och fan vad jag gillar det!!

Det var allt för mig, peace out, fred ut!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

091226

Misslyckad dag på stan idag? Halvt, dock så fick jag ju träffa Maja, så det jämnade liksom ut sig. Men inget fick jag med mig hem. Iofs så var det enda jag kollade på jackor, så det var ju inte så konstigt. Men en jacka måste jag ha, annars så kommer jag frysa ihjäl av köldskador i vinter! Not okey at all!

Just nu så känns det som om jag ska bli sjuk (?) Peppar peppar. Jag ska inte bli sjuk! Men fryser gör jag, ont i huvudet har jag, och det enda jag har ätit idag är lite mat hos Maja.

Just det, all congratz till Helene och Amanda som gick till final idag i någon inhomhusfotbollsgrej i Vajsby. Jag vet inte riktigt vad det var, jag är inte tjejen med kollen liksom!

Förtillfället så sitter jag och sjunger med till Dire Straits! Apuuhhh, musik kan få en att må så mycket bättre! Lite headbanging kanske jag ska våga mig på också, och möjligtvis lite duckwalk!

Men det får bli vid ett senare tillfälle, för nu ska jag ge mig tillbaka till min sköna soffa och slöa framför teven!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Det kallas jul!

Mätt. Det är ordet som kommer fram. Men det är så det ska vara, det är ju trots allt bara jul en gång om året.

Igår var det julafton, och den var brau. Fick många bra klappar, och jag fick umgås med familjen och släkten. Så jag kan inte klaga. Eller bara lite på att Johan inte är hemma. Men jag fick jätte fina presenter av honom. Det var ett stort paket, jag tog av pappret, då var det en kartong, helt igentejpad av svart tejp, jag tar bort tejpen, öppnar kartongen, där är det fullt med tidningspapper, och en grej inslagen i julpapper, det pappret tar jag av, där var det en toapappersrulle som också var tejpad med svart tejp, jag rullar upp hela rullen, och längst in så har han lagt ett jätte fint silver armband och ett halsband. Mmm, där ser ni. Jag har fått tag i världens bästa kille! :) Mitt paket till honom har dock inte kommit ännu, hoppas du får det snart!! Pusspårej!

Julafton började med frukost, sen lunch, sen godis, sen fika, sen godis, sen glögg, sen mat, sen gröt, sen godis och tillsist lite fika. Apuuuhhh. Min magsäck har nog töjts ut till maxgränsen. Man behöver inte oroa sig över att gå hungrig iallafall, det är ju positivt.

Idag så kom jag inte upp ur sängen förrens vid 12, då blev det lite frukost. Sen fastnade jag framför teven, och sen somnade jag. Haha, och då drömde jag en sjukt konstig och rolig dröm. Jag drömde att jag smsade med Helmer och att jag noppade ögonbrynen samtidigt, och sen vaknade jag av att jag drog i mina ögonbryn, och sen började jag skriva och berätta om drömmen i ett sms till Helmer. Sen insåg jag att jag faktiskt inte smsade med honom, det var ju bara i drömmen. Wierd säger jag! Dock ganska så jätte kul. Kändes ganska konstigt att vakna av att jag drog i mina egna ögonbryn. Dont be rädda, jag är inte så konstig som jag låter.

Men nu är middag med mor, far, mormor, morfar och farfar. Puh, dags att vidga matsäcken igen!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!


hej internet

sitter hos min mormor och morfar :)
har ätit fruktansvärd god mat, under dom senasre 24 timmarna har jag varit konstant mätt verkligen!
Igår var det julafton och jag är nöjd som en fröjd över dagen fick många bra saker :)
Speciellt oc boxen säsong 3 gah vad jag ska vrål se det hela jullovet.
Men hehe jag visste lite innan att jag skulle få den för klantig som jag är gick jag rätt in i garderoben där den låg och Hej där låg också alla andra julklappar, så jag fick panik och skrek nej nej nej nej blundade och smällde igen dörren. Sen sa jag fan helene nu är julen förstörd. sen sa jag Yes jag får O.C säsong 3! Då kunde jag leva vidare igen.
Nu kom mina kusiner så det är bäst att sluta nörda blogg.se
Imorn är det annandags cupen och jag är inte så taggad för tänker bara på alla julmat som kommer ligga i magen och skumpa. Fy fan. Jaja ha det bra alla ni som orkar med internet :)
-HELENE-

2 ½ dag kvar tills julafton!

Jag som skulle göra så mycket idag, det blev inte riktigt så. Men vissa grejer har jag minsann kunnat pricka av från min inte så bokstavliga checklista.

Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag ens skriver ett inlägg, för jag har verkligen ingenting att skriva om.. Hm.. Jo, Märta skrev till mig igår. Vi försökte planera lite inför nyår, det går lite framåt (?) Vi har folket, vi har planen och vi har kanske stället (?) Vi får hoppas på att vi kan få invadera Märtas bostad i Visby. Det hade varit brau. Då blir det fest med tema "röda-mattan". Visst var det så Agnes? Vi ska vara uppklädda till fingerspetsarna, sen blir det middag och partaj. Jag tycker det låter bra, och det här är ett sånt tillfälle då jag skulle ha velat använda mig av "gilla" funktionen på ansiktsboken. Ett minus är dock att jag inte får fira nyår med Johan. Han är fast i Sälenland. Not okey. Tur att telefonen finns säger jag bara. Ja, det gör jag det.

Men till ett ämne som ligger lite närmare i tiden, julafton. Det är snart julafton!! Fattar ni?! Jag fattar då inte. Jag har inte ens fått någon riktigt julkänsla. Vad hände där liksom? Jag tror vi behöver få in en gran i vardagsrummet, en skinka i kylen och några tomtar på bordet för att jag ska fatta. Men alla julklappar är iallafall färdiga, typ. Lite småfix kvar bara, men det fixar vi imorgon i Vajsby.

Men nu ska jag gå och äta lite mat tror jag, för mor och far kom tydligen inte hem förrens sent. Så då får man vara duktig och laga lite mat all alone. Det blir iallafall något bättre än ris, fiskpinnar, senap och ketchup. Don´t be mad, jag tycker om dig iallafall. Någon som kan gissa vem som äter denna delikata måltid? Tjoflöjt! ;)



Talk to you latero!

/ Maja Ström!


Vi kör på en tråkig rubrik, "Måndag".

Nyss uppstigen, eller för ungefär en halvtimma sen. Nästan lite dåligt av mig, come on. Jag har tusen saker att fixa, (nästan), och så ligger jag och sover?! Not okey. Men jag får sätta fart nu istället. Idag ska det städas, slås in julklappar, skicka iväg ett paket till Johan och bara julmysa lite. Mor och far is in tha big big town och handlar julklappar, och pappa signerar böcker. Men jag följde icke med, för jag åker in imorgon istället.

Jag funderar på om jag är hungrig eller inte, men jag kommer inte fram till något. Jag får nog fundera ett tag till.

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

T r ö t t t j e j.

T r ö t t.

Ikväll så får jag sova i min egna säng, första natten på tre dagar blir det. Det är ansträngande att spendera sin tid i Visby. Kom hem från en trevlig kväll/natt med några tjejer idag, och det första jag satte igång med att göra var att baka pepparkakor. Dom blev helt okey alltså, vissa blev lite brända i kanterna, men shit happends.

Nu ska jag inte röra mig förrens på tisdag då jag ska till stan och julhandla det sista med Martin, David och Amanda. Det lär bli mysigt!

Just nu så sitter jag och dricker te och lyssnar på Dire Straits. Jag vill bara upp och hoppa och spela luftgitarr, fucking gr8! David fattar vad jag menar, om du hade varit här så hade vi kunnat battla med luftgitarrer. Det hade varit något!

Vilket superointressantblogginlägg det här blev. Men lite update iallafall, för mina och Helenes 200 läsare!

Men nu ska jag gå och dansa och sjunga, "Yeeeeeaaaaahhh, the sultans of swiiiiiiing!"

Talk to you latero!

/ Maja Ström!


TJA!

Förtillfället så sitter jag i Visby, närmare bestämt hemma hos Maja. Nicole och Elsa är också här! Vi har ätit så våra magar sprängs, just nu äter vi paj och dricker te. Det var nära på att det inte blev något te, för lilla Nicole hade glömt att sätta kontakten till vattenkokaren. Illa. Men händiga Maja fixade grejen!

























/ Maja, Maja, Elsa & Nicole!!!



trött tjej nummer två

Säger bara en sak, eller det kommer bli en liten mening

- Jag ska gå och sova fram tills den 24 -

Igår var en lång dag, först trött, sen lite pigg, sen mera trött sen rätt kul.
Det slöt på snäck med Kalle Maja David allihopa i en säng som var alldels för liten för fyra pers.
Men jag sov som en stock tills maja låg med näsan i örat på mig och kved. Då fick jag säga till henne att nej maja det är för trångt jag kvävs.
Idag har jag beundrat all snö som kommit, tänkt på diverse ointressanta saker och somnat mitt i hockey matchen jag skulle se. Som tur är var lilla nummer 80 alldels fruktansvärt bra idag. En liten hyllning till honom känner jag och till mig som är en liten nörd när det gäller det.
nu ska se vad jag kan göra med mitt liv fram tills 22.00 då det är paradise

-helene-

Lite lagom trött sådär, men jag kör iallafall!

Apuuuuh. Trött. Sliten. Sova. Säng. Men icke, jag drar på mig skorna och ger mig ut igen!

I torsdags så var det julavslutning i skola, lite spex och lite annat mys. Mycket trevligt må jag säga! På kvällen så var det Sävefest. Oklar förfest, oklar fest och oklar hemväg. Men däremellan allt det oklara så hade jag ganska roligt, jag umgicks ju trots allt med Helene och Jessica. Plus kusin Jonas och alla hans vänner! Natten spenderades i en 1.20 säng med Jessica och Helene.

I fredags så åkte jag hem ifrån stan, var hemma några timmar, sen tog jag bussen in till stan igen. Då var det klassfest med två klasser från Högby. Jag hade roligt, men tydligen så hade inte alla det. Vissa var arga. Trist. Men allt som allt så var det lyckat, det händer alltid många spännande saker med er. Sen blev det lite natthäng på Donken, träffade en liten Emanuel där. Sen delade vi allihopa en taxi till Snäck där vi skulle bo för natten. Fyra personer i en dubbelsäng, det funkade. Vaknade vid 09.00 av en superpigg Helene. Please, kill me, skona mig, jag vill sova!! Men nej nej, vi skulle upp. Sen in till stan igen, fika på ringduvan, sen buss hem. Nu sitter jag här och ska börja göra mig iordning igen. Ska om en timma ta bussen in till stan för att gå hem till Maja på middag med massor av tjejer. Mysigt!

Men nu ska jag lyssna på AC/DC tills jag kollapsar, och sen ska jag nog försöka sminka mig lite!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

orkar jag omtaggning.. n j a

Hejhejhejhejhejhej
är just nu hemma hos kalle balle, kan få kolla min fb i lugn och ro, har inte fått gjort det på några dagar vilket känns ganska handikappat, men så är det :)
kalle och jag ska se one tree hill för mer orkar jag inte med ikväll kanske hehe
igår var det säve fest, jag jessica och maja sprang runt och gjorde allmänt orklara saker och hälsade på oklara människor. Enligt mig själv var det rätt ovärt där inne på hamnplan också. Det är kul att säga hej till alla man känner, det som är mindre kul är att få tår söndertrampade, komma in på en nerspyad toalett tappa bort sina saker eller tappa mobilen i golvet så man får krypa runt bland alla mördar fötter som när som helst trampar på en. Men jag är glad att jag insett det nu innan jag hann slösa bort mer pengar på det.
jajajajajaja nu ska jag och kalle dö en stund i one tree hill hejdå
-helene-

Lite kvälls-update, bara sådär!

För tillfället så ser jag ut som en crackhoe. Mina ögon är rödsprängda, och tårarna bara rinner. Inte för att jag är ledsen, utan för att jag antaligen fortfarande är sjuk. Fuck. Tät i näsan är jag, och min röst är inte riktigt som den brukar. Men förhoppningsvis så går det över tills på torsdag, för då är det parteeey! Det blir förmodligen parteeey på fredag också, helt galet. Typ.

Kvällen har jag spenderat i soffan framför teven. Jag har druckit te, ätit en lussebulle och sett på Bridget Jones dagbok. Jag ä l s k a r den filmen. Charmig, mysig, rolig och full med kärlek. Mmm!

Snicksnackade med Helene i kanske en timma ikväll via telefonen, kvinnan har inget fungerade internet hemma, och det kommer hon inte ha under hela december. Så det blir väl jag som får sköta ruliansen här på majahelene.blogg.se. Fast jag lovade henne att hon kunde få komma hem till mig minst en gång i veckan för att uppdatera sig själv liksom. Visst är jag snäll? Det är bara för att jag har ätit många pepparkakor och för att det snart är jul!

Som sagt, imorgon blir det Visby, och jag ska handla julklappar. Fan vad jag ska handla julklappar. Jag går in för det, jag ger järnet, jag ger 110 %, nu, nu, nu kör vi!!

Dom som känner mig vet att jag har varit ganska så jätte mycket anti vintern, julen och allt som hör det till i år. Dont ask me why, det har bara varit så. Men nu så ser jag faktiskt framemot det. Äta god mat, (förhoppningsvis tomtegröt utan kryddpeppar i år), umgås med familjen, snoka i tomtens julklappssäck, mysa och bara ha det bra. Det låter faktiskt inte så dåligt just nu. Så, julen, come to Maja!

En sak är dock mindre bra. Johan. Vad gör du i sälen? Kom hem, nu meddetsamma!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Oh what a day!

Ibland undrar man varför man kom till skolan. Idag var det en sån dag. Två betygsamtal, sen var man färdig skolad för dagen. Ovärt med ett riktigt stort O. Fast jag och Jessica har gjort något väldigt busigt, jag kan ju säga att en viss tjej kommer att få sig en liten överraskning på torsdag. Jag och Kalle har även planerat inför nästa års julspex. Vi ska rocka loss på scenen, det kommer att bli awesome. Really.

Imorgon så ska jag och favorit Helene in till stan och handla julklappar, jag tror att jag vet vad jag ska köpa till alla. Förutom till pappa, det är en svår nöt att kläcka. Jag får nog ta och ha ett seriöst julklappssnack med honom. Så fort som möjligt. Mamma, check. Hanna, check. Jonas, check. Johan, check. Pappa, Ocheck. Sen bör jag ju faktiskt köpa något till moster, mormor/morfar och farfar. Där var det några till svåra nötter att kläcka, jag får nog sätta mig och klura lite till. Fuck, jag som trodde jag hade kollen på dom flesta. Men icke!

Så back to julklappsklurandet och back to musiken som spelas ur mina högtalare. Dire Straits. You just got to love them. Feeling, fuck vilken feeling. Kalle vet vad jag snackar om, och det tackar jag gudarna för. Så tack gudarna för att ni gav Kalle den musiksmak han har. Tack.

   Rock möter Bond!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!


Maja Lindström!

Maja Linnea Lovisa Lindström. Även kallad Majanea, Linden, Lindströmming, Lillen, Plutten, Sötsaken mm. Här har vi ett prima exempel på att kärt barn har många namn. Vi har känt varandra sen året nittonhundranittiosex. Alltså har jag fått stå ut med ungjäveln i 13 hela år. Fast det har varit helt okej faktiskt, hon är en bra tjej. Vi är födda samma år, 1992, vi heter likadant i förnamn, och vi heter nästan likadant i efternamn, våra föräldrar är nästan exakt lika gamla, våra mammor är ganska lika, fast en är brunett och en är blondin, våra föräldrar är även mycket mycket mycket bra vänner, vi är båda ensambarn, vi båda är extramt talangfulla när det gäller att softa på soffan till en bra film, vi båda älskar att spela in roliga videos tillsammans för att sen kolla på efter några år, även om man ibland undrar om det var ett misstag att spela in just den filmen, vi är pretty lika, och våra familjer går ihop som handen i handsken. Vi är typ en stor familj, med två mammutar, Christina och Marie, två papputar, Göran och Egon, och så dom två barnen, Maja och Maja. Helt fantastiskt awesome!

(Klicka på bilderna för att få dom större).

     
   
   
   
   
    

När man ser på några av dom här bilderna så tänker man, vad fan tänkte vi med? Men det går bra, det är ganska kul! Jag lovade Maja att skriva ett inlägg om henne/oss, så här är det! :) Pusspådig!

   Hej! Här var vi små, och jag var way to smal och extramt lik min mor som ung! Hejdå!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!


141209

Idag är Maja alltså hemma ifrån skolan. Pretty damn skönt om jag får säga det själv. Fast när jag vaknade fick jag skåda en mycket otrevligt upplevelse. Uuhu, får rysningar bara av att tänka på det. Usch. Det...var...snö ute!! Helvete gånger tio tusen. Jag hatar snö. Oftast iallafall. Det är kallt, blött och allmänt jobbigt. Plus att jag ännu inte har införskaffat mig en vinterjacka, det bör jag nog göra ganska snart. Jag kommer ju frysa rumpan av mig om jag ska gå och dras med min lilla skinnis all winter long. Prioganskahögtupppålistan blir alltså en vinterjacka.

Jag har kommit på en sak, alldeles själv faktiskt. Jag har insett vem min absolutafavoritskådespelare är. Detta är baserat på att han har en av huvudrollerna i några av mina absolutafavoritfilmer. Så som Notting Hill, Om en pojke, Engelsmannen som gick upp för en kulle men kom ner för ett berg, Bridget Jones filmerna, Fyra bröllop och en begravning och för att fullborda listan, Love Actually. Har ni upptäckt vem det kan vara? Hugh Grant såklart. Charmig kille det där, som alltid lyckas göra sådär mysiga filmer. Mmm. Om jag hade Love Actually på en dejvejdej film, så hade jag genast sprungit ner och sett den. Det måste ju iallafall vara världens all time bästa jul/kärleksfilm!

Fan vad lat jag är ibland, jag borde verkligen plugga alltså. Men istället sitter jag här med min nyfunna bästa vän, Casttv.com. Vi sitter och kollar på OC. Helt fantastiskt bra! Så, plugga eller OC? Jag får nog fundera på det ett tag. Så länge slänger jag in en bild på mig och Helene! Awesome!



Talk to you latero!

/ Maja Ström!

lite skola så där på morgonen

sitter här med märta kalle och agnes :)
Vi har fått en ganska stor sista uppgift i engelska, suck, hejdå jullov.
Men vi fick tillbaka engelska np idag och jag är super duper nöjd :)
Idag är det lite snö, ganska fint, ganska kallt men ganska juligt.
Tänk så här dags om en vecka, då är det nästan julafton. Nästan, ganska knäppt om man tänker på det.
Jag längtar tills maten, för jag är redan hungrig fastr jag åt massor till frukost..
Igår åt jag gröt för första gången, det var ganska gott men ganska mättande.
Idag är jag med i GA, man ser mina ben skor och min lilla knut till hår. Bara så ni vet :)
Maja är siiiuk idag. Men det är nog bra att hon är hemma och vilar upp sig så hon inte är bakterie spridaren nummer ett!

1234567890+´§qwqertyuiopåäsdfghjklöä'-.,mnbvcxz<!"#¤%&/()=?`QWERTYUIOPÅ^^ASDFGHJKLÖÄ*_:;MNBVCXZ>@£$€{[]]}\~~µ||

h e j d        å -helenee-

Vi snackar tredje advent!

Vaknade vid halv 10 av seriösa andningsproblem, jag försökte nå mobilen på nattduksbordet och i den vändan så tappade jag den på golvet. Jag sa, "fan!". Eller nej just det, det kom inte fram något ljud. Mes. Jävla meshals på morgonen. Skorvlig. Hade fått ett sms av Johan, han ville att jag skulle höra av mig när jag vaknade, så det gjorde jag. Ungefär 1 sekund senare så ringde han. Vi pratade på i en timma ungefär, det var nog faktiskt ganska bra för min ömma hals, lite morgongymnastik sådär. Stackars Johan har 30 minuters promenad till jobbet varje dag, plus hem. I snö och minusgrader, jävla sälen. Hatar det stället utan att ha varit där. That reminds me, han har inte svarat på sms på ett tag, han måste ha somnat, för trött var han efter en hård arbetsdag. Nu tycker jag ännu mer synd om honom.

Själv så har man inte haft en särskilt ansträngande dag, lite plugg, lite OC tittande, lite te-drickande och lite allmänt söndag och tredje adventsmys. Jag, mor och far har även varit ute i trädgården och tagit det årliga julkortet. Det har vi gjort sen begynnelsens begynnelse. (Jag skojar inte). I år så ville jag att vi skulle spexa till det lite, spexig som jag är. Så jag körde bond-posen, ni vet, poserar ifrån sidan, händerna ihop som i form av en pistol? Pappa försökte nog också göra den, men han såg mest ut som en blåsfisk med öppen mun med en pistol i handen (?) Medans jag faktiskt såg ganska cool ut. Mamma visste inte var bond-posen var för något, så hon villa vara lucia sa hon. Sagt och gjort, hon gjorde lucia-posen med händerna. Fast den blev ganska misslyckad den också om jag får säga det själv, men kortet blev faktiskt ganska roligt. Det ska jag skicka till några av mina nära och kära.

Som sagt så är jag fortfarande lite sjuk, jag är nog så pass sjuk att jag inte kan gå till skolan imorgon. Min hals is faktiskt killing me. (Kul att jag typ misslyckas med min svengelska). Anyway, så betyder det att jag är ledig imorgon också. Ledig 4 dagar i sträck har jag vart nu, ett litet provsmak på jullovet kanske? Fast på tisdag tänker jag dra min rumpa och resten av mig till skolan även om jag är lite sjuk av mig. Sen någon dag så ska jag och Helene in till Vajsby och julhandla, funtar även på att dra med mig Martin någon dag. Sen på torsdag så blir det kanske sävefest, fredag klassfest i Vajsby med högbyklasserna B1 och B2 och på lördag så blir det förmodligen en myskväll hos Maja Vajsby med massor av tjejer. En myskväll för att fira att Majanea har fyllt 17 år. Nämligen den 17:e december! Ännu mer awesome!

   Den här pysen gjorde mig glad idag, och det gjorde även den här pysen...

...



Så tack för det underbaringar!

Men nu ska jag gå ner och dricka lite te och se om det är något bra på tejven!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

trött tjej ikväll

Är trött i ben armar rygg mage huvud och fötter efter ett till hårt träningspass.
Men man orkar mer varje gång och det är bra. Jag kommer sluta som träningsfreak, men längtar fruktansvärt till att träningarna ska börja sätta igång på riktigt.
Idag har jag även hunnit vara med Mathilda elin och Amanda :D
Och på tisdag kommer Amanda tillbaka från praktiken, ska krama om henne lite extra!
Nu ska jag se vad som är kvar av paradise.
Maja kommer inte i m o r n. Biuhiu.

Hej hej hej hej hej då
-helene-

lördag så där bara ja hej

Här sitter jag med en blåtira och en ömmande fotled.
Ojojojo vad hände med henne undrar ni.
Jag ska förklara.

Gotland Södra spelade idag futsal final på Gotland mot Dalhem
och det var där jag blev lite halvt nerbankad.
Knockad i ögat och sparkad på fotleden är resultatet av en vinst med 3-1
och nu väntar fortsättande spel på fastlandet i Januari.
Inte så illa :)

Nu tänker jag gräva ner mig i närmsta soffa
I morgon väntar det jag sett fram emot mest hela veckan.
s o v m o r g o n. Skönt liv. Hej

-helene

Treo & AC/DC!

Började dagen med en treo och lite AC/DC, och det var jag inte själv om. Två gossar i Visby startade även sin dag så. Men av andra anledningar skulle jag tro, tjoflöjt! Den där treon är allt jag fått i mig idag, inte så särskilt bra kanske, men det gör ju så ont att svälja. Fast jag måste äta något enligt Helene, hon skrev såhär till mig när jag sa att jag bara fått i mig en treo idag, "Men Maja, om du är sjuk så måste du ju äta! Annars så kommer magen din vända sig och du kommer att spy!" Då svarade jag, "Men det gör ju så ont att svälja, haha :P" på det svarade hon att jag skulle äta blåbärssoppa. Hon är en redig tjej hon den där Helene. Hon och hennes lag vann förresten i fotbollen idag, så dom får åka upp på fastlandet och spela. Kul som bara den! Grattis!!

Nu ska jag gå ner och försöka äta något, bara försöka Helene. Jag kan inte lova något!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Vi snackar musik!

Två ipren och tre koppar te till. Nu mår jag lite bättre, lite snurrig bara. Men vad fan, living on the edge. Typ.

Ikväll är det Idol-final på teven. I brist på annat så har jag strö kollat lite på det, måste säga att det var många bra låtval ikväll, och dom här två killarna kan faktiskt sjunga! Vem som vinner får vi se, to be countinued! Jag vet iallafall vem Helene vill ska vinna, Erik. Om inte han vinner så slår jag vad om att hon kommer ringa mig och gråta. (Jag överdriver inte). Hon är en så pass stor nörd. Men jag tycker om henne iallafall, och som hon skrev i sitt inlägg ikväll så har vi inte pratat på riktigt på två dagar. Lite konstigt, vi som alltid brukar prata. Det finns ju inget stopp på allt viktigt och intressant som kommer farandes ut ur våra munnar. Det är en true story. Vi är faktiskt ganska roliga av oss.

Just nu så spelar jag AC/DC på högsta volym. Fuck, vilken känsla. Rock N Roll. Det är jag. Iallafall till musikstilen. Ingen Miley Cyrus här inte. (Helene diggar henne). Nej, här kör vi Rock N Roll ut i fingerspetsarna. Även om jag är smått ensam om det i min umgängeskrets i klassen. Då brukar jag få höra det här, "Tycker du seriöst att det här är bra Maja?". Men, JAAA! Hur kan man inte tycka det är bra? Men jag tycker om er iallafall, just so you know.

Virrigt inlägg må jag säga. Men jag skyller på alla ipren och all sprit jag har druckit ikväll för att bli frisk.

Men nu ska jag gå iväg med min älskade ipod, den ska för mig spela bra musik hela kvällen, och till dess ljud ska jag sjunga och duckwalka. Hell yeah, jag är Angus Young!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Fördetärfredag

Fredag
Jag vaknade av mamma karins gälla stämma "Heeleeene"
Klockan var då lite för mycket och det blev lite brådis.
Gick ner åt frukost, gick upp igen för att hämta allt som skulle med
Sprang ut till bilen och mamma skjutsade ner mig till skolan
Där är det fullt Lucia firande där vissa lärare står utan byxor
Jag träffade även en nervös Andrea som skulle göra NP i matte hoppas det gick bra som fan för dig!
Träffade även Agnes som skulle göra en redovisning som hon inte kunde hoppas det gick bra som fan för dig med!
Sen skrev jag min vetenskapliga artikel.
Sen var typ dagen slut, Agnes spröt vatten i ansiktet på mig med en vatten "pysch pysch" ni vet.
Agnes har lite mycket jävlighets energi ibland som hon ofta tar ut på sina med människor.
Men det var ganska kul, inte varje dag man blir bevattnad!
Sen åkte jag hem med den lilla bussen, och det var jävligt kallt att gå hem. Men så hoppade upp en liten katt ur diket. Han följde sen med mig nästan hela vägen hem. Katten och jag liksom ye.
Sen däcka jag på soffan och sov tills det var matdags.
Och nu är det 44 minuter kvar tills det är Idol final, nörd nörd nörd nörd
Men det är sista gången jag är nörd 2009.
Jag kom just på att jag inte pratat på riktigt med Maja nu på 2 dagar. Men just nu så ligger hon hemma och är sjuk så vill helst inte prata med henne då för då smittar hon mig med sina små baciller. fy fan.
Imorn är det SM final i futsal, tagg tagg
Söndag hoppas jag på slappdag med amanda mathilda och elin.
Det var deeeeeeeet :)
H EL E NNE

Maja har gått och blivit sjuk!

Två ipren och ett glas vatten. Kul. Jag har gått och blivit sjuk. Jag har frossa, ont i halsen och förmodligen feber. Trist.

Jag kände mig lite små dålig redan igår när jag satt på bussen in till stan efter skolan, men när jag kom hem till Johan så tog jag några ipren och då kände jag mig genast bättre. Men sen när vi vaknade imorse så mådde jag inte alls bra igen.

Igår hade vi nationella i matte B, i nästan fyra timmar så satt jag där. Men bra gick det inte. Matte är nog inte min grej. Jag och Jessica försökte tillochmed fuska lite, men inte ens det lyckades vi med. Då är det dömt att misslyckas.

Som sagt så åkte jag in till stan efter provet igår, mötte upp Johan och sen så åkte vi hem till honom. Satte och mysade i soffan med te och lussebullar, och sen så fick han sätta fart med att börja packa allt som han skulle ha med sig till Sälen. Sen så startade vi upp hans nyinköpta dator också, den fungerade. Hallelujah! Vi hann också med att äta mat, fika med hans mamma och förhöra hans lillebror på ett prov. Jag kunde alla frågor, så det så. Johan är ju iallafall världens sötaste och bästa kille någonsin, jag fick en julklapp av honom, fast den ska jag inte öppna förrens julafton. (Jag ska iallafall försöka att hålla mig ifrån den). Sen så fick jag en bok där han har skrivit lite för varje dag han var i Indien. Det går nog inte att bli gulligare! Sen idag så fick vi dra oss upp ur den varma sängen vid halv sex. Segt. Ibland så hatar man tiderna på gotlandsbåtarna, kan dom inte gå vid nio istället för vid sju? Men in till båten åkte vi, hans mamma skjutsade. Där var man tvungen att säga hejdå igen. Alltid lika jobbigt, kommer sakna honom alldels för mycket. Men nu är han iallafall i Sverige så nu kan man ringa billigt igen! Det är bra, (försöker vara positiv). Även om han ska vara borta i tre månader. Men han ska iallafall försöka att komma ner någon gång under dom månaderna och hälsa på, och jag kanske kan åka upp till honom. Efter det så skjutsade hans mamma upp mig till busstationen.

Men nu ska jag gå ner och göra en stor kopp te, kanske ta något att äta och lägga mig i soffan och titta på teve. Awesome som Helene skulle ha sagt.

Just det. När jag kom hem vid halv nio imorse så gick jag och la mig i sängen direkt, och somnade på tre röda. Sen vaknar jag av att det ringer, jag är nog inte riktigt medveten om vad jag gör. Men det var ett okänt mobilnummer, så jag klickar. Sen så fick jag ett mobilsvar, och då var det min lärare Karin. Ooops. Fast jag hade faktiskt inte gjort något dumt, hade bara glömt bort att lämna in mina val till individuella valen. Men nu är det gjort. Det blev samhällskunskap B som 100 poängs kurs och internationella relationer som 50 poängs kurs. Jag hoppas att det blir kul!

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

det är över över över över

aldrig mer ska jag behöva använda mig av en matte bok.
tackar det djupaste för det.
Nu ska det packas och ätas sen iväg till fotbollsträning :)
Men idag ska jag förflytta mig hela vägen till garda, kan bli spännande
Jag har också gjort en liten spännade sak nu när jag kom hem hehe håller tummarna för mig själv

-   H            E             L         E N           E -

Helene och Maja

Maja är här hon är på väg in  på toaletten.
Vi ska snart hopppa in i biiiilllllleeeeenn oooooccch köra henne till bussen.
Hoppas hon träffar någon lagom jobbig människa där som kan hålla henne sällskap.
Vi har varit i skolan hela dagen, jobbat lite matte pratat skit sjungit och ätit kokosbollar.
Jag är ganska mätt tack vare det. Imorgon så här dags kommer jag vara happy girl.
Ikväll ska jag räkna ekvationer, funktioner och allt annat.
Nu öppnade damen toa dörren och sa "kenna" en sak jag la märke till var att hon inte spolade?
Vad gjorde hon för nånting där inne egentligen?
Nu skyndar mamma på oss så ska kiiiiiiiila hejda
/Majas coolkompis HELENE

Baby!

All cred till Helene som har fixat ny design på bloggen. You go women!

Igår var det den bästa dagen på jag vet inte hur länge. Johan kom hem. Han var hemlighetsfull och sa aldrig exakt när han skulle dyka upp i skolan, så helt plötsligt så ser jag hans huvud sticka fram bakom en dörr. Gosh. Brun var han, snygg var han och det var hur underbart som helst att få träffa honom. Få krama honom, få kyssa honom och få hålla hans hand. Sen så berättade han att han inte behöver åka till Sälen och jobba på onsdag som han egentligen skulle, utan han kan åka på fredag. Då får vi några till dagar på oss att träffas! Sen på kvällen så var vi hemma hos honom, åt mat med hans familj och bara myste. Just nu så ligger han i min säng och halvsover, kanske sover tillochmed. Jag sitter och pluggar lite, hur trist som helst. Men behövligt, eftersom jag har nationella i matte B på torsdag. Ångest med stort Å. Fuck. Men men, det går som det går. Jag får bara göra mitt bästa.

Men nu kan jag inte sitta här längre, inte när jag har världens sötaste i min säng. Jag ska gå och krypa ner bredvid honom! :)

Talk to you latero!

/ Maja Ström!


091208

Sitter här och gör något hemligt och lite farligt.
Ska lägga in låtar på mobilen nu sen ska jag nog lämna över datorn till systeryster,
Mamma lagade internet, så jävla händig den kvinnan är, kan och vet allt.
På torsdag är det den värsta dagen på året för min del, nationella i matte.
i hela fyra timmar ska jag sitta och våndas få panik ångest och tänka tretusen gånger att jag hatar matte.
Men imorn är det sista chansen att plugga och ska försöka koncentrera mig så bra jag kan.
Idag blev min buss försenad hem också, fick vänta i 45 minuter, det sög rent ut sagt och med det så fick jag gå i halv mörker och frysa hela vägen hem för mobilen glömde jag hemma idag så kunde inte ringa mamma så hon kunde rädda mig. Men inte mycket att göra åt :)
En lite rolig sak som lättar upp mitt sinne är att det är endast ungefär FEM dagar kvar av skolan, drar en lättad suck.
Nej slut pladdrat för ikväll.

/ jag är ingen matte människa, helene

internet ur funktion

mitt internet fungerar inte, hoppas på att det är igång förhoppningsvis imorgon.
Idag kommer Majas johan hem, han kommer snart dyka upp och Maja kommer sprattla med sina armar och ben av lycka, men enlig alla oss andra borde han faktiskt ta sig i kragen och komma snart.

/ HELENNEEEEEEE

Experterna på att vara diskreta när det gäller att slippa undan ett stelt möte

Jag tror min nya grej ska bli att skriva ett blogg inlägg såhär lite senare på kvällen. Kanske.

Idag traskade jag och Helene runt i Visby, vi kände oss långa och ståtliga i våra kängor, och jag börjar gilla mina som jag fick hem igår väldigt mycket. Hoppas det håller i sig. Vajsby var trevligt, och vi fick lite saker med oss hem. Om ni undrar över valet av rubrik så kan det förklaras genom att läsa den igen. Fattar ni vad jag menar? Det handlar om att jag och Helene är väldigt diskreta när det gäller att slippa undan ett stelt möte. (Kul att jag just upprepade hela rubriken). Ps. Jag är ironisk när jag skriver att vi är diskreta. Ds.

Anyway, jag har kommit på en sak. Spotify. Tidernas bästa uppfinning sen internet och extremt bra Tv-serier (jag syftar på SATC, OC och Vänner) ? Jag älskar det. Allt finns där, nästan allt iallafall. Förutom mitt favoritband, gissa tre gånger vilket det är? Helene klarar det på första gissningen. Men back to ämnet igen, Spotify. Dammit, det är helt enkelt bäst. Punkt.

Just det, jag köpte ett ipodfodral till min ipod idag. Rosa, alltså matchar det musikspelaren. Awesome.

Hm, det här inlägget kändes oklart och väldigt splittrat. Det kanske är sånt som händer när man skriver såhär sent. Klockan är ju trots allt exakt 00:00 faktiskt.

Men nu ska jag fortsätta att vara superlycklig över den fantastiska uppfinningen spotify, dock så är det inte lika fantastiskt när man inte kan lyssna på hög volym eftersom mor och far sover. Men jag har kommit på en lösning till det problemet, jag tar mina extremt feta (alltså, dom är verkligen extremt feta) hörlurar. Fixat och klart, nu kan jag vara lyrisk över musiken hela natten. Typ.



Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Ibland kan det vara svårt att hitta en passande rubrik, det här är ett sånt tillfälle.

Fredag betyder Idol för många. Men oftast inte för mig. Men ikväll var det Idol plus Maja. Vad fan?! Nej, något är rubbat. Systemet är rubbat. Allt är rubbat. Jag, Maja Elsa Elisabeth Ström ser inte på Idol. Men ikväll så drogs jag av en väldigt konstig dragningskraft, (jag skyller förövrigt på tyngkraften, typ). Men iallafall, framför teven och Idol hamnade jag. Jag, två av mammas nybakta lussebullar och ett glas mjölk. Det var förresten gott. Men back to Idol, som sagt så har jag ingen vidare koll på deltagarna och var fortfarande i tron om att det var 10 personer kvar i tävlingen. Tror mina kära vänner blev smått irriterade på mig idag när jag brast ut i ett, "Va?! Är det bara tre styckna kvar?". Men för att snabbt komma till det jag ville säga så säger jag det rätt ut, jag fick gåshud när Erik sjöng Run To The Hills! Det är inte fullt normalt att kunna sjunga en så pass svår och så äckligt bra låt så fantastiskt som han gjorde! Gosh. Men nu är jag tillbaka i verkligheten efter att ha spenderat cirka 4 minuter i något sorts underbart place där ängarna är gröna och ljuv musik is all over the place!

Anyway så somnade jag på soffan i kanske en timma när jag kom hem, och när mamma väckte mig och sa att det var mat så var jag i någon sorts dvala och förvirrat tillstånd. Allt snurrade och jag trodde att jag var Angus Young, typ. Förutom att ha sovit, ätit mat och sett på Idol ikväll så har jag sett på säsong ett av OC. Helene hade den bränd på några skivor, så jag liksom tjuvade den, (med tillåtelse). Dont worry. Jag ser säsong ett efter att jag ser säsong två. Smidigt Maja. Fast iochförsig så har jag redan sett dom två säsongerna för länge sedan. Men det är något fel på texten och ljudet, (eller så kan det vara fel på min dejvejdej). Så ljudet, munrörelserna och texten passar inte ihop för fem öre. Så det ser väldigt komiskt ut, plus att det är lite jobbigt att se på. Särskilt när det är kyssar eller slagsmål med i bilden, då ljudet helst ska passa ihop med rörelserna. Annars blir det alldels för komiskt för att jag ska klara av det utan att sitta och skratta för mig själv.

Imorgon så ska jag, familjen och Helene in till stan. Pappa ska signera böcker på Bokia och vi andra ska gå på stan och förhoppningsvis handla några julklappar. Jag hoppas även att jag hittar en nyårsklänning plus skor. För även om vi inte riktigt har bestämt vart vi ska vara på nyår, så har vi bestämt vad vi ska göra, och det är att vi ska dra ihop ett stort gäng och ha roligt. Otippat (?)

Ps. Johan kommer hem om två dagar. Ds.

   En lite smårolig bild, men glad blir jag!

Men nu ska jag gå ner till teven igen och nörda lite OC.

Så..

.. talk to you latero!

/ Maja Ström!


Maja nöp mig

Det gjorde ont och det var det

Det är fredag, och jag gillar det!

Idag så har vi haft nationella i engelska. Sista delen var det idag, hörförstålese och läsförståelse. Det gick nog helt okej bra för mig tror jag. Nu har vi engelska, och jag är jätte trött verkligen. Idag är en sån dag då man bara vill åka hem. För typ två minuter sen så gick Helene och Kalle iväg och skulle prata hemlisar. Varken jag eller Jessica fick höra, så vi är lite nyfikna på vad det är som är så hemligt! Hmm, dom får minsann berätta någon annan gång!

Men nu ska jag gå och plugga arslet av mig. Typ.

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

klockan är för mycket

Idag är den torsdag och det har varit en bra dag
vi har även haft spanska och matte och det här är vad jag vill säga om det.
Spanska - Nej
Matte - Nej
det var det.

Har även vart istan med Jessica och Maja för att handla julklappar men det slöt med att jag kom med en halsduk och ett linne till mig själv. Får ta det där med julklappar en annan dag i livet.
Imorn är det fredag, vi ska börja dagen med ett Nationellt prov i engelska. Håller tummarna för mig själv.
Ikväll kom jag på en bra grej och två dåliga, den ena dåliga saken var att jag inte var klar med min geografi uppsats.. Jag ska nej nej nej nej till mig själv och här lä jag få sitta nu en stund och kämpa.

Dagensbästavänner: Maja och Jessica




Kan möjligtvis lyssnat på låten nu minst 30 gånger på rad, kan det vara så att jag gillar den.. hm aningens förmodligen :)

Helene säger godnatt nu , hej.




jag är typ rik just nu

Enligt mina beräkningar ska jag ha cirka 3025 kronor, när hade jag så mycket pengar senast?
Jag har jobbat idag, känner mig sjukt trött efter några jobbiga arbetstimmar så det går lite trögt med att komma igång med spanskan. Så det blir min kväll.
Dagensbesteven: Mina pengar troligtvis, de gör mig lycklig

021209

Ledig dag. Jabbadabbado. Eller inte. Det finns alldeles för mycket plugg att sätta tänderna i. Idag blir det för min del spanskan. Ska ha skrivit färdigt en spanska uppsats på ungefär två sidor tills imorgon. Men det blev iallafall lite sovmorgon, drog mig upp ur sängen vid halv 12.

Jag och Helene är inte så jätte bra på att blogga längre. Vi får nog ta tag i oss själva, dra oss i kragen så att säga. Suit up! Dammit, jag använde just ett How I Met Your Mother citat i ett av mina inlägg. Ett misstag jag aldrig mer får göra om! Punkt slut.



Snart så kommer den här killen hem också. Väldigt snart faktiskt. På måndag, det kan nog inte bli bättre! :)

Nu får jag sätta igång med spanskan, det ska bli så roligt. (Hör ironin).

Talk to you latero!

/ Maja Ström!

Oj lever helene?

Ja jag lever, tog bara en liten oplanerad blogg paus men Maja sa att det var okej det händer även den stora blondinbella, då kändes det redan bättre.
Idag var det skola som vanligt, flippade lite den sista halvtimmen på matten, crazy thing.
Jag har även sett Julkalendern och får betyget lite bra.
Men nu väntar annat, hejhej hejjjjj

/helene

RSS 2.0